Select Page

V četrtek, 9. 6. 2022, smo na OŠ Miška Kranjca Velika Polana pripravili zaključno prireditev, namenjeno učenkam in učencem, ki so v šolskem letu 2021/2022 sodelovali v dejavnosti Društva Bralna značka Slovenije. V šolski telovadnici so učenci ob pomoči učiteljic koordinatoric pripravili kulturni program, na katerem so starejši učenci uprizorili priredbo pravljice iz zbirke Pod Miškovim klobukom, Nevole v Polanskon loščeki.

Mentorice Bralne značke (na razredni stopnji razredničarke Bernarda Žalik, Natalija Šimon, Sanja Šimonka, Suzana Šajnovič, Andreja Kavaš, na predmetni stopnji učiteljica Martina Ternar Gabor) so učenkam in učencem podelile priznanja za uspešno opravljene obveznosti.  Na razredni stopnji je priznanje prejelo 62, na predmetni stopnji pa 27 učenk in učencev.

Posebna spominska priznanja in knjižno nagrado za zvesto branje v osnovni šoli v vseh devetih letih so prejeli Živa Jaklin, Iva Jaklin, Eva Kavaš, Jakob Nemec in Maj Matjašec, ki so postali Zlati bralci/bralke.

Vsem bralkam in bralcem čestitamo in jim želimo, da še naprej s knjigo v roki potujejo v svet domišljije, verjamejo v čarovnijo, ki se lahko zgodi, če preberemo dobro knjigo.