Select Page

Učenci 1. razreda, ki obiskujejo podaljšano bivanje, so sodelovali na kreativnem natečaju UHU na temo vesolja. Po prijavi na natečaj so prejeli paket lepil in drugih izdelkov iz ponudbe UHU, ki so se ga zelo razveselili in jih je še dodatno navdušil za ustvarjanje.

Prvošolci so skupaj z učiteljico Jelko izdelali didaktični pripomoček – POTEP MED PLANETI, ki bo v pomoč pri učenju tudi drugim učencem. Najprej so naredili načrt in si razdelili naloge. Pri delu so bili ustvarjalni, potrpežljivi in natančni. Timsko delo je kar kmalu dobilo prav zanimivo obliko in začeli so nastajati prvi planeti, ki so na maketo bili pritrjeni z UHU lepili.

Sčasoma je maketa vesolja dobila celotno podobo in učenci so bili ponosni na svoj izdelek. Vendar se njihov projekt tu še ni zaključil, saj so se v naslednjih dneh pogovarjali o poletih v vesolje in življenju v njem ter izdelali vesoljska plovila, ki so jih prav tako pritrdili na maketo in jo s tem še dodatno popestrili.

Postopek izdelave so vestno fotografirali in fotografije poslali na natečaj. Maketa je žirijo navdušila in bila izbrana med najboljše izdelke, za kar so prejeli nagrado. Vsak učenec je dobil lepilo in ravnilo, kot razred pa so prejeli še knjigo z naslovom Vesolje založbe Mladinska knjiga, da ga bodo lahko raziskovali še naprej.

Učencem z mentorico Jelko Horvat iskreno čestitamo!

Pia Cigut, 9. razred