Select Page

Vsako šolsko leto imamo športni dan, kjer tečemo, skačemo in mečemo žoge. Športni dan smo imeli učenci od 1. do 5. razreda. Ta dan je predvsem namenjen igri, zabavi in druženju.

Športni dan se je začel ob 8:10 na šolskem dvorišču. Ko smo se vsi zbrali, smo se odpravili na tribuno za šolo. Tam smo odložili nahrbtnike, oblekli majice, na katere smo v okviru Teka podnebnih sprememb  zapisali, za koga ali za kaj bomo tekli. Vstali smo in se odpravili na igrišče. Najprej smo se dobro razgibali, saj smo vedeli, da se pred tekom vedno moraš ogreti. Čakala nas je 600 metrov dolga proga. Ko je učitelj Toni zapiskal, nam je postalo vroče, saj smo hoteli doseči dobre rezultate. Prvi krog smo večinoma tekli počasi, pri drugem smo se pa morali boriti za boljši rezultat. Po teku nas je čakal met žogic.

Po končani dejavnosti smo šli na malico. Ko smo se okrepčali, smo se odpravili na tek na 60 metrov. Bili smo že utrujeni, ampak se nismo vdali, ker smo se hoteli boriti do konca.

Končno smo prispeli k zadnji dejavnosti, to je skok v daljino. Vsi smo se dobro izkazali in hkrati bili srečni. Za konec nam je ostalo kar nekaj časa, ki smo porabili za druženje s sošolci.

Lana Litrop, 5. r.