Select Page

»To so kraji, kjer potihne šumenje Mure samo v najhujši zimi, sicer pa vedno preveva zrak in polni pomladne kakor tudi jesenske večere s skrivnostno pesmijo. To so kraji, kjer pojo ptice od najbolj zgodnje pomladi do vročega poletja, kjer se zbirajo jeseni sinice in cipkajo po starih jablanah /…/ kjer letajo pozimi samo divje race nad jarki /…/ Razkošno cvetejo tu rože, v vseh barvah in vseh časih razen pozimi, ko cvete samo še ivje po drevju.«

Besede je v Povesti o dobrih ljudeh zapisal naš polanski rojak, pisatelj Miško Kranjec. V svojih delih je z izostrenim čutom in pristno ljubeznijo do narave slikal lepote naše pokrajine. V sklopu Zelenega tedna ter Literarnega, likovnega in multimedijskega natečaja z naslovom V sožitju s polanskim naravnim bogastvom smo tudi učenci naše šole dobili priložnost predstaviti svoja razmišljanja, videnja in odnos do narave v našem domačem okolju.

V natečaju smo po posameznih triadah lahko sodelovali z literarnim, likovnim ali multimedijskim izdelkom. Z likovnimi prispevki sta se izkazala tudi vrtčevska oddelka otrok, in sicer oddelek starostne skupine 5-6 let s skupinskim izdelkom Gozdni škrat in močvirski tulipan ter Saša Mia iz oddelka otrok, starih 2-5 let z izdelkom Polanski travnik. Nagrajenci so si prislužili knjižno nagrado pisateljice Jasne Jurkovič z naslovom Zgodbice njam njam. Iskrene čestitke našim najmlajšim!

Komisija za literarne izdelke ter komisija za likovne in multimedijske izdelke sta ovrednotili vse oddane prispevke in se odločili za najboljšega na posameznem področju. V 1. triadi so se najbolj izkazali:

  • na literarnem področju Ajda Kavaš, učenka 3. razreda, z narečno pesmico Babiščica;
  • na multimedijskem področju Lučka Smej, učenka 2. razreda, s fotografijo Copekovega mlina;
  • na likovnem področju pa Špela Hozjan, učenka 1. razreda, z izdelkom Pomlad ter Žiga Čeh, učenec 3. razreda, z izdelkom Drevo.

Čestitamo za čudovite izvirne prispevke!

V 2. triadi sta si nagrado prislužili:

  • na literarnem področju Zoja Makoter, učenka 4. razreda, z doživljajskim spisom Rešila sem potok Črnec;
  • na likovnem področju pa Klara Hozjan, učenka 5. razreda, z izdelkom Sadna drevesa in spomladanska pozeba .

Čestitamo za domiselna prispevka!

Na multimedijskem področju v skupini od 4. do 6. razreda ni bilo oddanega izdelka.

V 3. triadi so nagrade za najboljši izdelek prejeli:

  • na literarnem področju Lara Žalig, učenka 7. razreda, s poustvarjalnim besedilom Čudežna bitja v Polanskem logu;
  • na multimedijskem področju Sara Jambrovič, učenka 8. razreda, s fotografijo Oblaki nad črnimi jelšami.

Iskrene čestitke!

Na likovnem področju izdelkov ni bilo.

Vsak nagrajenec je prejel vstopnico za pustolovski park Bukovniško jezero. Predsednica komisije, učiteljica Lidija Smej in gospa ravnateljica sta nagrajence obiskali po razredih in jim podelili zaslužene vstopnice. Zahvaljujemo se vsem, ki ste sodelovali na natečaju, nagrajencem pa še enkrat čestitamo za ustvarjalnost in inovativnost.

Naj zaključim z mislijo Williama Wordswortha, ki je še kako resnična in nas nagovarja k življenju v sožitju z domačo pokrajino: »Narava ni nikdar izdala srca, ki jo je ljubilo.«

Pia Cigut, 9. a